Indul a Földet körbehajózó házaspár

2010.09.02. 09:24
Rakonczay Viki és Gábor egy év alatt tervezik megtenni az utat, a klasszikus déli útvonalon haladnak, először a Kanári-szigeteken kötnek ki.

Rakonczay Viki és Rakonczay Gábor egy év alatt tervezik körbehajózni a földet, már hetek óta Spanyolországban készülődnek, csütörtökön Gibraltárból el tudnak indulni az útra.

125

"Úgy néz ki, csütörtökön elindulunk. Az elmúlt napok, hetek izgalmasan teltek, elvégeztük az utolsó simításokat a hajón, volt dolgunk bőven" - írják első blogbejegyzésükben.

Bepakolni tartott a legtovább, 600 kilónyi élelmiszert visznek magukkal: "Nem úgy van az, hogy csak úgy bedobálod a cuccokat, szisztematikusan kell pakolni, a súlyokat mérlegelve. Ez logisztikai feladat volt, jó néhány napig eltartott."

Erre az útra tervezett hajójuk eddig a parton volt, de már hetekkel ezelőtt beköltöztek. "Az utolsó napokra maradt a biztosítások intézése és a váltócsere. Kicsit késésben is vagyunk az eredeti indulási tervünköz képest, de még izgulni sincs időnk."

A hajót csütörtök délután emelik be a vízbe, és ha minden jól megy, esetefelé el tudnak indulni. A déli útvonalon fognak hajózni, Fa Nándor és Gál József is errefelé ment. Rakonczayék az Atlanti-óceánt pár éve már legyőzték, akkor evezős hajóval indultak, amiért a National Georgraphic szavazásán az "Év kalandja" díjat kapták.