Bronzérmes a Tóth, Póta duó az asztalitenisz Eb-n

2010.09.18. 18:25

A Tóth Krisztina, Póta Georgina kettős bronzérmet szerzett a női párosversenyben az ostravai asztalitenisz Európa-bajnokságon, miután a szombat délutáni elődöntőben öt szettben alulmaradt a Ruta Paskauskiene, Okszana Fagyejeva litván, orosz duóval szemben.

A csehországi viadal honlapja szerint a két éve aranyérmes magyar kettős rosszul kezdett, az első két játszmát - bár szoros csatában, de - elbukta. A harmadikban javítottak Tóthék, a negyedik felvonás azonban ismét a riválisé lett, így 1-3-ról kellett volna fordítani a fináléba kerüléshez. Ez végül nem sikerült, sőt, újabb játszmát sem tudtak begyűjteni a magyarok - bár az ötödikben négy meccslabdát is hárítottak és lehetőségük volt a felzárkózásra -, így ezúttal a harmadik helyen végeztek. A magyar küldöttség ezzel az egy éremmel zárta a kontinensviadalt.

"Most még friss a vereség élménye, egy kicsit ezért búslakodunk, de összességében nagyon örülünk ennek a bronzéremnek. - nyilatkozta az MTI-nek a hétszeres Eb-győztes Tóth. - Pénteken fantasztikus mérkőzésen sikerült bejutnunk a négy közé, és ma sem játszottunk rosszul, de ellenfelünk megtalálta a gyenge pontjainkat, és a szerencsével sem állt hadilábon. Minden szett szoros küzdelemben dőlt el, sajnos most nem jött össze a győzelem."

Női páros, előddöntő: Ruta Paskauskiene, Okszana Fagyejeva (litván, orosz)-Tóth Krisztina, Póta Georgina 4-1 (9, 10, -9, 9, 13)  • Tippek
  • Bankszámla