Szirmabesenyőn lesz a Bükkalja Díjugrató Kupa 2010

2010.09.23. 08:57

Hagyományteremtő kezdeményezésre vállalkoztak a Bükkalja Díjugrató Kupa 2010 szervezői, akik idén a Borsod megyei Szirmabesenyőben rendezik meg a találkozót. Szeghő Zsolt, a verseny házigazdája elmondta, hogy a lovak és az agarak találkoznak szombaton, nem is annyira egymással, mindinkább a nagyközönséggel. Új helyszínen, a szirmabesenyői Királyvölgyi Lovasparkban rendezik a hétvégén a kilenc éves múltra visszatekintő miskolci díjugrató lovas versenyt, és az agárszemlét.

Hozzátette: a Miskolc-Bükkalja Lovaskör a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lovas Szövetséggel és az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft-vel közösen rendezi a megyei és regionális B kategóriás díjugrató versenyt a Ló Tréning- és Rehabilitációs Központ területén található Királyvölgyi Lovasparkban.

A lovasversenyt színesíti a magyar agár fajtabemutató és a versenyagarak színrelépése, amelyek elképesztő sebességű nyargalásukkal készülnek szórakoztatni a nagyérdeműt. A verseny és az egész napos program alkalmat kínál a Szirmabesenyőt is magába foglaló mikrotérség eddig rejtőzködő természeti, művészeti és idegenforgalmi értékeinek felfedezésére is.