Bélyegen a magyar torna

2010.09.24. 17:20 Módosítva: 2010.09.24. 17:21

A 15. Temafila kiállítás ünnepélyes megnyitóján mutatták be pénteken a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) fennállásának 125. évfordulójára készült bélyeget.

A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének (MABÉOSZ) budapesti székházában a Magyar Posta már forgalomba is hozta legújabb bélyegét, melyekből az első példányokat Nagy János, a MATSZ elnöke, Borbély Attila és Magyar Zoltán alelnökök, valamint Altorjai Sándor főtitkár vehették át. A 140 forint névértékű bélyeg Benedek Imre grafikusművész munkája nyomán 200 ezer példányban készült, és péntektől megvásárolható a postahivatalokban. A kép felső részén a lólengés egy jellegzetes mozdulatsorát bemutató tornász, alatta pedig a férfi és a női torna további szereit jelképező hét piktogram látható.

A bélyeghez alkalmi boríték is kapható, melynek fő motívuma a Magyarországon 1934-ben rendezett tornász-világbajnokság egy mozgalmas pillanata.

„Most láttam először a bélyeget - mondta a lólengésben olimpiai bajnok Magyar Zoltán a bemutatás alkalmával. Külön öröm a számomra, hogy a magyarok sikerszámát, egyben az én kedvenc szeremet ábrázolja”.