Öngyilkos lett az eltiltott angol rögbis

2010.09.27. 13:56 Módosítva: 2010.09.27. 14:01
Terry Newton tavaly ősszel növekedési hormonnal bukott le, két évre eltiltották, saját házában felakasztotta magát.

A 31 éves Newton holttestét vasárnap, nem sokkal délután kettő után fedezték fel. A rendőrség vizsgálatot indított, de külső körülményre, idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak.

Newton - aki a sajtóhírek szerint az észak-angliai Orrellben található házában akasztotta fel magát - az egyik első, növekedési hormonnal lebukott sportoló volt. Tavaly ősszel akadt fenn a szűrésen, büntetése jövő novemberben járt volna le.

A rögbis a Leeds Rhinosban, a Wigan Warriorsben, a Bradford Bullsban és a Wakefield Trinity Wildcatsben is játszott, a kétgyermekes családapával legutóbbi klubja szerződést bontott a doppingeset miatt. Newton elmondta, nagy butaságot követett el és reméli, hogy ügye mások számára is figyelmeztető jel lesz.

A kényszerpihenő alatt apósával kocsmát nyitott, egy júniusi interjúban pedig azt mondta: fájdalmasan érinti, hogy nem rögbizhet.

Newton 15-ször szerepelt, 12 pontot szerzett Nagy-Britannia válogatottjában, legutóbb 2007-ben Új-Zéland ellen lépett pályára. Legsikeresebb időszakát a Wigannél töltötte, 2000 és 2005 között 185 meccsén 74 pontja volt. Egyike annak az öt rögbisnek, aki a Super League mind a 15 szezonjában szerepelt.