Magyar szambó-siker Lengyelországban

2010.09.28. 14:13

Ahogy már beszámoltunk róla, a Magyar Sambo Harcművészeti Szakszövetség képviseltette magát Pavel Handzlik nagymester meghívására a Lengyel Összharcművészeti Szövetség és a World Martial Arts and Defensive Sport Federation fesztiválján a lengyelországi Zywiecban. A szervezet képviseletében Papp Imre elnök, tanítványa, Blázer Frank, és Márta Orsolya Kommunikációs Igazgató utazott. A kiváló hangulatú és jól szervezett eseményen a lengyel harcművészeti élet javának tarthattak foglalkozást, de az előadók is tanulhattak egymástól.

Ilyen volt például Soke Mariusz Blaszkiewicz (10 dan, Lengyelország), vagy Shihan Johan Petterson (7 dan, Svédország) technikai bemutatója. Kyoshi Helmut Weigelt (7 dan, Németország), az európai Aikido atyja, aki a körkörös elvezetések arzenálját mutatta be. Az etalon pedig Morten de Lange (4 dan, Norvégia), aki megmutatta, hogy bal kézfej nélkül is lehet valaki teljes értékű harcművész. A dán az elvezetések és álló feszítések kombinációit tanította a résztvevőknek. Egidijus Stankeviciustől (3 dan, Litvánia) pedig a katonai közelharc legjavát láthatták a résztvevők.

A hat órás foglalkozás végeztével a magyar csapat mindenki elismerését kivívta. Örömmel fogadták a gratulációkat. A konferencián Pawel Handzlik házigazda, és Soke Blaszkiewicz kiemelte, hogy a magyar szambócsapat által képviselt mozgáskultúra pár éven belül európai áttörést hozhat, és ezáltal megkérték a magyar vezetőséget, hogy képviseltesse magát novemberben a Combat jujitsu Európa bajnokságon Lengyelországban, mely felkérést tisztelettel elfogadták.