Évértékelés az Alba Volán öttusaszakosztályánál

2010.10.08. 13:24

Az idei versenyévadban elért eredményekre emlékeztek az Alba Volán öttusaszakosztályának pénteki évértékelő sajtótájékoztatóján, melyen a következő évekre szóló együttműködési megállapodásokat is kötöttek. A székesfehérvári klub öttusázói a debreceni felnőtt Európa-bajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a váltóban győztes, a hagyományos csapatversenyben pedig második Gyenesei Leila és Kovács Sarolta révén.

Kovács a székesfehérvári junior világbajnokságon is remekelt, megnyerte az egyéni versenyt, akárcsak Demeter Bence a férfiakét. Emellett egy ezüstérem megszerzéséből is kivette a részét az Alba Volán. Junior Eb-n három ezüst jött össze, míg a két ifjúsági korosztályban, Eb-n és vb-n összesen 2 arany-, 4 ezüst és 8 bronz jutott a fehérváriaknak.

A tájékoztatón Sárvári László ügyvezető munkaszerződést írt alá 2012 decemberéig Gyenesei Leilával, Kovács Saroltával és Demeter Bencével. A két női versenyzővel szemben - amint arról Tóth István a sportklub társelnöke, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója beszélt - elvárás, hogy főszerepet játsszanak az olimpiai kvalifikációs időszakban, s az Alba Volánnál nagyon remélik, hogy ők ketten képviselhetik majd az országot a londoni játékokon, míg a férfiaktól, Demeter Bencétől, öccsétől, Demeter Gergelytől, valamint további fiataloktól azt várják, hogy az olimpiát követően kerüljenek stabilan a felnőtt válogatottba. Bejelentették, hogy a Bericap cég továbbra is - a 2012-es játékokig - évente több millió forinttal támogatja a szakosztályt.