A magyar lovakat hajtó Boyd Exell nyerte a fogathajtók versenyét a Lovas Világjátékokon

2010.10.11. 09:26

A magyar lovakat hajtó Boyd Exell nyerte vasárnap a fogathajtók versenyét a Lovas Világjátékokon, az egyesült államokbeli Lexingtonban.

Az ausztrál győztes - aki Vince Tamás fogatával versenyez - a négyszeres világbajnok Ijsband Chardon elől hozta el az aranyérmet. A holland hajtótól nagy bravúr a második hely megszerzése, a szombati maratonhajtás előtt ugyanis valakik megrongálták a kocsiját, felszabdalták az üléseket és a fékrendszert is használhatatlanná tették. A versenybíróság a kisorsolt menetrendet megváltoztatta, és engedélyezte Chardonnak, hogy a mezőny végén indulhasson, amennyiben össze tudja rakni a kocsiját. Ez sikerült neki, a maraton után a második helyen állt, de innen nem tudott előrelépni vasárnap.

A harmadik helyen az amerikai Tucker Johnson végzett. Csapatban a hollandok győztek, őket az amerikaiak és a németek követték.

A magyarok pénzügyi és szakmai okok miatt nem vettek részt a szakág világbajnokságán: amint arra a Magyar Lovassport Szövetség július végén közleményben utalt, jelenleg túlságosan befolyásolja az eredményeket a díjhajtás, így hiába jó valaki maratonhajtásban és akadályhajtásban, igazán kiemelkedő eredmény elérésére nincs esélye.

A magyarok szabálymódosítást szeretnének elérni.