Mohamed Aida: Optimistán tekintek a világbajnokság elé

2010.10.11. 12:23

A közelgő vívó-világbajnokságot illetően nem gondolkodik érmekben, egyszerűen csak szeretne a lehető legjobban felkészülni a versenyekre a tőröző Mohamed Aida, hogy aztán erre alapozva akár szép eredményt is elérhessen.

Az egyéniben világbajnoki ezüst- és bronzérmes, olimpiai negyedik, csapatban Európa-bajnok vívó - aki 23 év után igazolt tavaly az MTK-tól a Törekvéshez - 2009-ben szült, ezért a legutóbbi világbajnokságot kihagyta, idén viszont már ott volt az Eb-n, melyen egyéniben 18., csapatban hatodik lett. "Úgy érzem, a múlt héten voltam a mélyponton a felkészülésben, akkor kellett a legtöbb edzésmunkát elvégezni, mostantól egy kicsit több pihenéssel kell majd formába lendülni" - mondta az MTI érdeklődésére, miközben arról is beszámolt, hogy a hétvégén az iszapkatasztrófa által sújtott Devecserben járt, ahol rokonai élnek. Igyekezett segíteni a helyieknek, illetve biztatni őket, hogy tartsanak ki.

A jelenlegi edzettségi állapotával kapcsolatban azt mondta, hogy technikailag éppen olyan jó, mint volt a szülés előtt, fizikálisan azonban nem egészen, de ez nem véletlen, hiszen meg kell osztania az energiáját.
"Optimistán tekintek a világbajnokság elé. Igyekszem a lehető legjobban felkészülni, és ha ez sikerül, akkor bármilyen eredmény kijöhet." - tette hozzá a 34 éves vívó.

A világbajnokság 4-én kezdődik és 13-ig tart Párizsban.