Felmentették a doppingvád alól Ovtcharovot

2010.10.15. 13:43

A Német Asztalitenisz Szövetség (DTTB) felmentette a doppingvád alól a négyszeres Európa-bajnok Dimitrij Ovtcharovot, aki pénteken azonnali hatállyal visszakapta versenyzési engedélyét is. A 22 éves játékost az után tiltotta el a német szövetség, hogy egy, még augusztusban elvégzett doppingteszt klenbuterol nyomait mutatta ki a szervezetében. A B próba is pozitív eredményt hozott.

A világranglista 12. helyezettje végig az ártatlanságát hangoztatta, azt állítva, hogy a szer véletlenül, egy étkezés során kerülhetett a szervezetébe a kínai nyílt bajnokság alatt. A DTTB mostani bejelentése szerint a játékos nem vétett a szabályok ellen, ezt egy kölni szakértő elemzésére alapozza. Eszerint tényleg valószínű, hogy Ovtcharov szervezetébe egy húsétel elfogyasztása után került klenbuterol.

Az asztaliteniszező egyébként a hajvizsgálatot is kért, s az a teszt negatív eredményt hozott. Felmentése ezzel együtt igencsak szokatlannak tűnik, a DTTB döntése ellen a helyi és a Nemzetközi Antidopping Ügynökség (WADA), valamint a sportág nemzetközi szövetsége, az ITTF is fellebbezhet.