Dzsudzsák 2-0-lal elégedett lenne

2010.10.21. 10:15

Debreceni VSC v PSV H: 7.50 D: 4.00 V: 1.44

A BL-t pont nélkül hozta le a Loki, az EL-ben pontot akar szerezni, a hollandok ellen a legnehezebb. Igaz a PSV-nek voltak teljesen váratlan pontvesztései gyengébb csapatok (Groningen, Roda) ellen bajnokikon.

Rosszabbul nem is kezdhette volna az Európa Liga csoportkörét a magyar bajnok Debrecen, mert az ukrán Metaliszt Harkiv sima ötöst vágott neki, és már Kabát Péter kiállítása előtt is jobb volt.

Az ukránoknak minden bejött, szétzilálta a Debrecent, amelyik a második meccsén már egy komolyabb védelemmel utazott Genovába - Cassanót, Pazzinit meg is fogta-, és a Sampdoria ellen csak egy tizenegyes góllal veszített.

A Loki védőire, védekező középpályásaira ezúttal is komoly feladat vár, szűkíteni kell a területeket, bátran kell ütközni, és emellett a támadásokra is figyelniük kellene.

Laczkó Zsolt úgy gondolta, abból a kevés lehetőségből gólra kellene váltania legalább egyet, és akkor a csapat az első lépést megtette: megszerezte első gólját.

A második feladat értelemszerűen a pontszerzés lenne, ennek szorzója négyszeres. A PSV győzelmi oddsa 1,44, esik egyébként, egy hete még 1,6-szoros pénzt is lehetett nyerni a hollandok sikerével.

A mérkőzés kulcsembere Dzsudzsák Balázs lehet, aki a múlt kedden a válogatottban lőtt gólt, a hétvégén a PSV első bajnoki gólját szerezte az idegenben 4-2-re megnyert (Willem II) meccsen.

A bal lábas játékos úgy gondolta, szakmailag feltétlen elégedett lenne, ha 2-0-ra nyerne csapata, mert akkor még a Loki is tisztes vereséggel megúszná. Hétszeres pénzt fizet, ha bejön a tippje. Aki a kétgólos különbségre hendikeppel fogad, duplázhat. Ha a DVSC nem lő gólt, 2,3-szoros a kifizetés.

Pontosan ennyit fizet, ha Dzsudzsák valamikor gólt lő. Ha az első vagy az utolsó gól az övé, hatszoros a jutalom. Mindkettőnek van esélye, mert Dzsudzsáknak a szabadrúgások mellett egy esetleges tizenegyesre is ki van jelölve. Coulibaly bármikori gólja négyszeres nyereménnyel kecsegtet, Yannické már ötszörös, Czvitkovicsé hétszeres. Neki is összejöhet egy pontos szabadrúgás.

Ha mindkét csapat eredményes, 1,83-szoros a nyeremény.

Herczeg András úgy véli, fegyelmezett, szervezett védekezéssel zavarba lehet hozni a hollandokat, legalábbis sokáig szorossá lehet tenni a meccset. Reálisan ennél többen nem reménykedhet a hazai csapat, de itt érdemes megemlíteni, az orosz bajnokság kiesőjelöltjétől idegenben kikapott ugyanebben a sorozatban a PSV. A Szibir az utolsó percben lőtte a győztes gólt.

A csoport másik meccsén a Harkiv esélyesebb a Sampdoria ellen. Az olaszoknak a bajnokságban nem nagyon megy, igaz vasárnap két perc alatt fordítottak az utolsó Fiorentina ellen.

A Harkiv a PSV-től kikapott, egyik védőjét elveszítve. Az ukrán védelem amúgy sem túl jó. Nem árt viszont arra figyelni, hogy 2009-ben a Metaliszt 2-0-ra megverte az olaszokat hazai pályán ugyanebben a sorozatban. FC Metalist Kharkiv v Sampdoria         2.37     3.20     3.00

Várható kezdőcsapatok

Debrecen: Malinauskas - Nagy, Simac, Mijadinoszki, Laczkó - Varga, Kiss - Szakály, Czvitkovics, Yannick - Coulibaly

PSV Eindhoven: Isaksson - Hutchinson, Bouma, Marcelo, Pieters - Afellay, Toivonen, Engelaar - Lens, Berg, Dzsudzsák
Puskás Stadion, 19.00, Jv: Vollquartz (dán), Story tv.