Bővült a Miskolci Sportcsillagok Fala

2010.10.29. 13:47

Jónyer István asztaliteniszező és Kropkó Péter triatlonista, valamint a Diósgyőri VTK "aranycsapatának" tenyérlenyomatával bővült a Miskolci Sportcsillagok Fala.

A Generali Arénában a nyugati oldalon alakították ki a Miskolci Sportcsillagok Falát, erre eddig nyolc olyan sportember tenyérlenyomata került, akik a saját területükön, s a nemzetközi porondon is nagyot alkottak.

Jónyer először 1971-ben Klampár Tiborral párosban lett a világ legjobbja, majd négy évvel később, az indiai Kalkuttában Gergely Gáborral is győzött, itt megszerezte az egyéni világbajnoki címet is. Az utolsó világbajnoki aranyérem ma is emlékezetes, hiszen 1979-ben, Phenjanban a félelmetes kínai válogatott ellen vívták ki a magyarok (Jónyer, Klampár, Gergely) az elsőséget.

Kropkó nem tudott részt venni az ünnepségen, ugyanis szakemberként segíti a kolontári vörösiszap szennyeződés utómunkálatait.

A DVTK labdarúgói kétszer is győztek a Magyar Kupában valamint bronzérmet szereztek a bajnokságban, háromszor nemzetközi kupában is játszottak.