Horrorbaleset az első körben

2010.10.31. 21:16
A német túraautó-bajnokság olaszországi versenyén a francia Alexandre Premat ütközött, kipördült a pályáról, néhány bukfenc után a szalagkorlátra esett, megúszta.

A DTM tizedik futamát az olaszországi Adriában rendezték, a versenyt már az első körben meg kellett állítani. Előbb két autó csúszott ki a pályát övező gyepre, majd az Audi A4-sel versenyző Alexandre Premat ütközött a német Maro Engellel.

A francia elveszítette uralmát járműve felett, a szalagkorlátnak ütközött, a levegőben ötöt pörögve megint a korlátnak csapódott. Szerencséje volt, kisebb karcolásokkal megúszta.

„Nem sokkal a baleset után beszéltem vele – mondta Wolfgang Ulrich csapatfőnök. – Úgy néz ki, minden rendben. Óvatosnak kell lenni, mert még jól emlékszem Tom Kristensen hasonló bukására. Akkor is előbb azt a hírt kaptuk, a pilóta rendben van, aztán kiderült, sokkal súlyosabb a sérülése”. Kristensen három éve Hockenheimben szenvedett hasonló balesetet, nyaksérülése miatt akkor be kellett fejeznie a szezont.

A Mercedes-Benz csapatfőnöke, Norbert Haug azt emelte ki, hogy az autók biztonságos felépítése akadályozta meg a nagyobb katasztrófát. „Büszkék lehetünk arra, hogy a DTM-ben a biztonság az első, így elkerülhetjük az ilyen bukások után a katasztrófát.”

A versenyt később folytatták, a brit Gary Paffett nyert a svéd Mattias Ekström és a német Timo Scheider előtt. A sorozatban a kanadai Bruno Spengler vezet, a balesetet szenvedett francia Premat jelenleg a 10. A DTM idei versenyeiből már csak egy futam van hátra, november 28-án Sanghajban utcai versenyt rendeznek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport