Drogtúladagolásba halt bele a sztárszörfös

2010.11.03. 12:00 Módosítva: 2010.11.03. 12:04
Az első hírek szerint trópusi dengue-láz miatt halt meg Andy Irons, az új információk alapján metadon-túladagolás végzett a háromszoros szörfvilágbajnokkal.

A 32 éves, 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben világbajnok Irons a múlt héten betegség miatt visszalépett egy Puerto Ricó-i versenytől, és hazaindult Hawaiira. Menet közben rosszabbra fordult az állapota, ezért Dallasban megszakította útját, és egy szállodában pihent meg. Ott találtak rá holtan helyi idő szerint kedden, onnan értesítették várandós feleségét. A hawaii Star Advertiser információ szerint metadont és más gyógyszereket is találtak a szobájában. 

Irons drogproblémája ismert volt, egy ideig a versenyzéssel is felhagyott, hogy leküzdje függőségét. Úgy vélte, hogy csak a sport segíthet rajta: “Elpusztítanám magam, ha nem szörföznék, hogy kiűzzem a démonaimat.”

Irons mindent megnyert, amit lehetett. 1998-ban debütált a világbajnoki sorozatban, 2008-ig 19 futamon győzött, vb-címet nyert. Ő az egyetlen, akinek minden futamról van legalább egy győzelme, stílusa az egész profi szörföt átformálta.

Andy Irons és családja rendszeresen tartott utánpótlásversenyeket, a szörfös tiszteletére Hawaii kormányzója február 13-át Andy Irons Nappá nyilvánította.