Mohamed és Kreiss is kikapott a vívó vb-n

2010.11.07. 15:32

Mohamed Aida és Kreiss Fanny a legjobb 16 között fejezte be egyéni szereplését párizsi vívó-világbajnokság női tőr versenyében. Mindkettőjüket olasz vívó állította meg a negyeddöntő előtt.

Mohamed Elisa Di Franciscával vívott, de csak 1-1-ig tudta tartani a lépést ellenfelével, azután egyre nőtt a különbség, először 1-5-ig, majd 2-9-ig. A legszorosabb állás ezt követően 5-9 volt, végül nyolc tussal győzött az olasz.

"Rosszul választottam meg a távolságot, egy kicsit közelebb kellett volna mennem Di Franciscához. Nem azt csinálta, amire számítottam. Az emlék, amely vele kapcsolatban élt bennem, más vívásra utalt. A közben eltelt két évben változott a stílusa" - fogalmazott Mohamed, aki szülés miatt jó időre kiesett a nemzetközi vívásból.

Kreissnek a lehető legerősebb ellenfél jutott. Az egyéniben ötszörös világbajnok, háromszoros olimpiai aranyérmes Valentina Vezzalival vívott. A második három perc közepéig mégis vezetett. Az első szünet után 2-4-ről 5-4-re fordított, Vezzali mindjárt reklamált is egy tusért, azután viszont az olasz nagyon belelendült, és pillanatok alatt 10-5-re elhúzott. A végére héttusnyi különbség lett

"Nagyon türelmesen kell vívni Vezzalival, és azt hiszem, én 5-5 környékén ezt egy kicsit elfelejtettem. Amikor pedig már vezet, nagyon nehéz ellene bármit is csinálni. Előzőleg az volt a célom, hogy azért én is adjak neki tusokat, ehhez képest egészen jó volt az asszó. Ami pedig a 16 közé kerülést illeti, azzal nagyon is elégedett vagyok. Előre aláírtam volna" - értékelt Kreiss.

Mohamed 15., Kreiss 16., Varga Gabriella 33., Knapek Edina pedig 46. lett.   

Eredmények:

a 64 között:
Mohamed Aida - Annie-Claude Therrien (kanadai) 15-2
Csen Csin-jen (Chen Jinyan, kínai)-Knapek Edina 10-8
Kreiss Fanny-Varga Gabriella 15-8

a 32 között:
Mohamed-Inna Deriglazova (orosz) 13-12
Kreiss-Nzingha Prescod (amerikai) 10-9

a 16 között:
Elisa Di Francisca (olasz)-Mohamed 15-7
Valentina Vezzali (olasz)-Kreiss 15-8