Ha Vettel után ütköznek, ő lehet a bajnok

2010.11.13. 22:48

Egy pillanat reagáltak a fogadóirodák a Forma-1 befejező futamának (Abu Dzabi) edzésére. A sorozat legizgalmasabb napja jöhet.

Vettel első rajthelye saját oddsait a világbajnoki címre alig mozgatta meg, hiszen most nem 5,5-szeres pénzt lehet vele nyerni, mint a pénteki állás szerint, hanem csak ötszöröset. (A hét elején kilencről indultunk.)

A harmadik helyről induló, az összetettben vezető Fernando Alonso a hét elején még majdnem dupla pénzt hozott, most már másfélszerest sem érne (1,44) összetettbeli sikere. Vettel győzelme, és Alonso ötödik helye mindenképpen Vettel vb-címét jelentené. Ha Alonso az egyik Red Bull előtt lesz, mindenképpen ő a győztes. Ha viszont ütközik mondjuk az első kanyarbeli nagy tülekedésben, jelentős hátrányba kerülhet. Az eddig ismert 16 kombináció még így is adott marad.

Az ötödik helyről induló, az összetettben pillanatnyilag második ausztrál Mark Webber első helyére már hétszeres pénzt fizetnek. A hét elején még 2,5-szeres volt ez a szorzó.

A második rajthelyet megszerző Lewis Hamilton 51-szeres pénzről 23-szorosra esett, pedig neki csak akkor van esélye, ha Alonso kiesik előle, ő pedig nyer.

Érdekes fogadási tétel, hogy Vettel és Webber közül ki lesz előbb a futamon. Ha a német, akkor 1,28-as a szorzó, ha az ausztrál fut be korábban, 3,5-szeres a nyeremény. Azért erre sem árt figyelni, de Webbernek hatalmasat kell javulnia ahhoz, hogy egyáltalán a kérdés felmerülhessen: előre engedi-e őt csapattársa az utolsó körben. Vettel futamgyőzelme mellett 1,72-es az odds.

Várhatóan húszan célba érnek, ezzel is lehet keresni. A Safety Car megjelenése is majdnem kétszeres pénzt hoz.