Döntetlen a magyar-szlovák válogatott bokszmeccsen

2010.11.20. 22:25

Döntetlennel ért véget szombaton a szlovák és a magyar bokszválogatott találkozója a felvidéki Galántán.

Az Eb-bronzérmes Ungvári István és a pekingi olimpikon Kalucza Norbert biztosan győzött kassai, illetve révkomáromi ellenfelével szemben, utána viszont egy papírforma és egy váratlan eredménnyel 4-4-re egyenlítettek a házigazdák. Az Eb-bronzérmes Varga Miklós 6-5-ös veresége felborzolta a kedélyeket, mert ugyan a hajdúsámsoni fiú többet ütött a nyitrai Tomás Vanónál, mégis a vérző orrú szlovákot hozták ki győztesnek a pontozók.

Kisváltósúlyban az Eb-ezüstérmes Káté Gyula LEGYŐZTE az ugyancsak nyitrai Matus Babiakot, utána viszont a debreceni Nagy Péter simán kikapott Tomás Hrabovecktől, így megint egál volt az állás (6-6).

A 69 kilósok között az Európa-bajnok Bacskai Balázs parádézott. Az első menet végén számoltak szlovák ellenfelére, majd a második etap elején Dávid Gazi edzője fel is adta a reménytelen küzdelmet.

A nehézsúlyú meccsen megint egyenlítettek a szlovákok, Darmos legendás balhorga "otthon maradt", a 21 éves nyitrai Sandro Dirnfeld pontosabban ütött, olyannyira, hogy a Vasas Eb-bronzérmesére számoltak is a második menetben. A vége 14-5-ös hazai siker lett, és ezzel 8-8 volt az eredmény.

A középsúlyú párharc Harcsa Norbert fölényét hozta, 9-1-re győzött, így a befejező szupernehézsúlyú meccsen múlt, hogy győz-e a magyar válogatott, vagy a szlovákok harcolják ki a számukra óriási sikert jelentő döntetlent. Végül utóbbi forgatókönyv jött be, mivel a Galánta melletti egyik faluból származó Stefan Sliz az első menetben remekelt, és utána hiába jött fel Bouquet Bence, 11-8-ra győzött a riválisa, ezzel 10-10 lett a csapattalálkozó végeredménye.

Eredmény:
Szlovákia-Magyarország 10-10
49 kg: Matus Zubko-Ungvári István 0-16
52 kg: René Rajkó-Kalucza Norbert 6-12
56 kg: Filip Barak-Nagy Krisztián 12-7
60 kg: Tomás Vano-Varga Miklós 6-5
64 kg: Matus Babiak-Káté Gyula 3-16
81 kg: Tomás Hraboveck-Nagy Péter 16-7
69 kg: Dávid Gazi-Bacskai Balázs Gazi feladta a 2. menetben
91 kg: Sandro Dirnfeld-Darmos József 14-5
75 kg: Marian Sisák-Harcsa Norbert 1-9
+91 kg: Stefan Sliz-Bouquet Bence 11-8