Torna: Kanyó Éva Emlékverseny szombaton

2010.11.22. 10:54

A budapesti Tornacsarnokban november 27-én, nyolcadszor rendezi meg a KSI Torna Szakosztálya és a Kanyó Éva Torna Alapítvány a fiatalon elhunyt tornásznő, Kanyó Éva emlékére kiírt nemzetközi tornaversenyt. A hazai élmezőny mellett olimpiai bajnokok is jelen lesznek, 12 ország versenyzőit várják  

A magyarok élmezőny is szerekhez lép, többek közt a rotterdami vb-n a jövő évi olimpiai kvalifikációs szereplést csapatban megszerző Eb-ötödik Hidvégi Vid, Divéki Luca, Nyers Csaba és Kállai Zoltán.  

 Részvételét visszaigazolta az ukrán Bogdan Makuc, a román Marius Urzica, valamint az orosz Nikolai Krukov és Jelena Zamolodchikova; a négy korábbi olimpiai bajnok immár kísérőként, edzői, pontozóbírói feladatokat fog teljesíteni.

A VIII. Kanyó Éva Emlékverseny november 27-én délelőtt tízkor az ifjúságiak és a serdülők versenyeivel kezdődik, a felnőtteket délután háromtól szólítják.

Kanyó Éva – a népszerű televíziós műsorvezető, Rózsa György felesége – tornászpályafutása a Központi Sportiskolából indult;  többszörös magyar bajnok, Ifjúsági Barátság Verseny- és Amerika Kupa-győztes gerendán, a ’78-as strasbourgi vb csapatversenyének negyedik helyezettje. Eredményei előtt a KSI évről-évre az emlékére rendezett viadallal tiszteleg..