Machetével támadtak a pókerbajnokokra

2010.11.27. 14:13
Négy pókerprofi szórakozni indult a barcelonai EPT verseny után, előbb kirabolták őket, majd machetével rontottak nekik a szomszédos étteremből. Éppen csak megúszták élve.

„Szeretném bejelenteni, hogy szinte biztos vagyok benne, végeztem a pókerrel. A döntés részleteiről később számolok be" - írta az EPT Barcelona tavalyi győztese, a 22 éves Carter Phillips a Facebook üzenőfalára csütörtökön.

Később a PCA High Roller győztes William Reynolds közzétett egy posztot: „Azoknak üzenem, akik fogadni akarnak, vagy csak viccet csinálnak Phillips bejegyzéséből, nincs itt ennek az ideje - az ok amúgy sem kártyával kapcsolatos -, néhányan kiraboltak minket Barcelonában, épphogy megúsztuk komoly sérülés nélkül. Most annak örülök, hogy előttem suhant el a machete, és nem bennem állt meg.”

Később Reynolds a részletekről is beszámolt. „Kevin Stani (EPT Tallinn bajnok), Kayvan Payman (EPT London 5.), Phillips és én, mivel már egyikük sem volt versenyben az EPT Barcelonán, lementünk az egyik kikötõi szórakozóhelyre. Reggel hatkor döntöttünk úgy, hogy elég volt a buliból, Payman kifizette a számlát, zsebre tette a pénztárcáját, elindultunk kifelé. Payman ment elől, akit a kijáratnál három spanyol közrefogott, egyikük gyors mozdulattal kihúzta zsebéből a pénztárcát. Körülbelül 4 ezer euró volt benne. Payman azonnal észrevette, mi történt. A zsebesek is kapcsoltak, futni kezdtek a metró felé. Utánuk futottunk, de lehúzták a metró biztonsági ajtaját, nem tudtuk kinyitni."

"A metró bejáratától jobbra felfedeztünk egy éttermet. Még zárva volt, két alkalmazott mégis bent ügyködött. Dörömböltünk az ablakon, segítséget akartunk kérni, csakhogy a bentiek nem tudtak angolul. Az egyre frusztráltabb Payman dühében ököllel vágott az üvegre, majd a sarokhoz szaladt. Én visszafordultam, hogy még egyszer megpróbáljam kinyitni a biztonsági ajtót, de nem sikerült, elindultam a sarok felé, ekkor nyílt ki az étterem és jelent meg a két fickó. "

"Az egyik kezében serpenyő volt, a másiknál machete. Gondoltam, ezek aztán tényleg segíteni akarnak. Megpróbáltam kommunikációt kezdeményezni a machetéssel egyszerű kevert angol és spanyol nyelven, mire ő mellbe rúgott, aztán Zorróba váltott, elkezdett hadonászni a pengével, kevéssel a szívem előtt suhant el. Nem támadtam vissza, csak hátráltam felemelt kezekkel. Eközben a serpenyős pasas Payman fejét ütötte. Végül azok, akiktõl segítséget kértünk, nagyobb gondot okoztak, mint a tolvajok. Szóval kevésen múlt, hogy nem szeleteltek fel, mint a pulykát hálaadáskor” - írta Reynolds.

Phillips szombat reggeli poszttal pontosította a részleteket. Ebből az is kiderül, az eset közben a két feldühödött alkalmazottat igyekezett nyugtatni. A fiatal pókeres nem hagyja abba a pókert, az elfogyasztott sörök hatására írta bejegyzését, viszont az európai versenyeken meggondolja részvételét a jövőben, írja a Póker Akadémia.

"Nem ez az első eset, hogy rossz dolgok történnek velem Európában. Fegyvert rántottak rám, autóbalesetet szenvedtem, ami után egy barátom szinte semmilyen egészségügyi ellátást nem kapott. Tudom, hogy én is tehetek arról, hogy ilyen helyzetekbe kerülök, de őszintén mondom, az Egyesült Államokban még soha nem történtek hasonló dolgok velem. Európa nem biztonságos, ezért amikor azt írtam, felhagyok a pókerrel, valójában a külföldi utazásokra gondoltam" - írta Phillips.