Berki Krisztián a MOB-tól kap lovat

2010.12.04. 14:19

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségének álláspontja szerint egyértelmű cél, hogy a sportolók a lehető legjobb körülmények között készüljenek fel a londoni ötkarikás játékokra, azaz a szövetségek és a műhelyek támogatása megfelelő mértékű legyen.

Ezt a MOB vezető testületének a 2012-es olimpiára történő felkészüléssel foglalkozó ülésén szögezték le, amelyet megválasztását követően első ízben vezetett Borkai Zsolt. A MOB szombati beszámolója szerint az elnök tájékoztatta a tagokat a kormány képviselőivel zajló tárgyalásokról, melyek legfontosabb eleme, hogy a jövőben a finanszírozás a Magyar Olimpiai Bizottság kezébe kerüljön, egycsatornás és teljes mértékben átlátható legyen. Borkai Zsolt arra kérte az elnökség tagjait, hogy a Gerevich-ösztöndíj-rendszer átalakításában javaslataikkal, véleményükkel aktívan  működjenek közreAz ülésen résztvevő Szekeres Pál helyettes államtitkár elmondta: a sporttörvény teljes átalakítása folyamatban van, ugyanakkor nem szeretnének semmit sem elsietni, a megfontolt jogalkotást szem előtt tartva májusra szeretnék a véglegesített változatot benyújtani az Országgyűlésnek.

Az elnökség tárgyalt az úszószövetség írásos előterjesztéséről: a testület támogatja, hogy a sportág vezetői mielőbb megállapodásra jussanak az állami szervekkel az Eb-vel kapcsolatos, még nyitott finanszírozási kérdésekről úgy, hogy az elmúlt időszakban kiemelkedően szereplő sportolók felkészülését és versenyeztetését semmi se hátráltassa.

A tagok döntöttek arról, hogy a Suzuki-támogatás keretében megüresedett egyik autót az atléták egyik új csillaga, az Eb-bronzérmes gátfutó, Kiss Dániel kapja, végül pedig egyhangúlag megszavazták, hogy a Berki Krisztián zavartalan felkészüléséhez szükséges, a londoni olimpián használatos, 5500 euróba kerülő különleges lovat a MOB saját bevételeiből megvásárolja a világbajnok tornásznak.