Hosszú Katinka négy aranyat nyert az amerikai bajnokságon

2010.12.05. 15:02

A kint tanuló Hosszú Katinka négy aranyéremmel zárta szereplését az Egyesült Államok rövidpályás úszóbajnokságán: a bajaiak világbajnoknője a két vegyesszám megnyerése után győzött a 200 yardos pillangó döntőjében és a 4x200 yardos gyorsváltó tagjaként is.

Az ohiói viadal harmadik, befejező napján Hosszú a pillangóúszás fináléjában 1:51.45 perccel győzött úgy, hogy a selejtezőből az amerikai csúcshoz közeli legjobb idővel (1:51.02) került tovább. A három egyéni arany mellé szerzett még egyet a váltóval, amelynek kezdőembereként úszott (1:44.68), a 4x100 yardos gyorsváltóval pedig ezüstérmes lett.

"Katinka kiváló formában van, jóval előrébb tart a felkészülésben, mint tavaly ilyenkor – kommentálta Kiss László szövetségi kapitány itthonról a kiváló eredményeket. – A fejtörést csupán az okozza, hogy vajon mennyire tudja majd a csúcsformát átmenteni a december 15-én kezdődő dubaji rövidpályás világbajnokságra, ahová egy nappal a rajt előtt érkezik meg. Márpedig Los Angeles és az arab emírség között 13 óra az időeltolódás, vagyis az átállásra alig marad ideje."  • Tippek
  • Lakáshitel