Harminc év után lehet újra fogathajtó-Eb

2010.12.08. 12:36

Az elvi beleegyezés már megvan a Nemzetközi Lovasszövetség részéről arra, hogy a 2011-es fogathajtó Európa-bajnokságot Budapesten rendezzék, így csak a magyar tagszervezetnek kell rábólintania, hogy megvalósuljon az esemény.

"Az asztalomon van a szerződés, de nem szeretnék elhamarkodottan dönteni, előbb megvizsgáljuk a kontinensviadal anyagi vonzatait. Ez ügyben még idén meghozzuk a szükséges döntéseket" - mondta Lázár Vilmos, a Magyar Lovasszövetség hétszeres fogathajtó világbajnok elnöke.

A rendezés ötletét az adta, hogy jövőre lesz a 40. évfordulója a sportág első, éppen Budapesten rendezett kontinensviadalának. Az ez idáig utolsó fogathajtó Eb 1981-ben volt.

A vasárnap befejeződött 4. Lovas Világkupával kapcsolatban Lázár Vilmos elmondta, hogy mostanra már minden olajozottan működik, megtalálták a megfelelő arányt a show-műsorok és a versenyek között. Örömmel tapasztalta, hogy míg az első rendezvényen elsősorban a show-műsorok arattak nagy sikert, addig most már a versenysport számít a közönség körében is a fő attrakciónak. Hozzátette, jövőre is megrendezik az eseményt.