Orsolya
9 °C
21 °C

KSI: Joó Abigél és Kasza Róbert az év sportolója

2010.12.08. 14:53

A KSI-ben a Bajnokok vacsoráján díjazták a klub idei legeredményesebb versenyzőit. Az „Év sportolója” címet a cselgáncsozó Joó Abigél és az öttusázó Kasza Róbert kapta. A nemzetközi versenyeken- 11 szakosztályból - 63 fiatal szerepelt 2010-ben, a 80 érmet 35 sportoló szerezte.

A különböző korosztályos – köztük felnőtt – világ- és Európa-bajnokságokról 16 fő, összesen 32 érmet: 8 arany-, 8 ezüst- valamint 16 bronzérmet szállított a Hazsik Endre vezette zuglói klubnak.

A szingapúri, I. Nyári Ifjúsági Olimpián négy jelenlegi versenyző vett részt, közülük az öttusázó Földházi Zsófia ezüst, a cselgáncsozó Tóth Krisztián bronzérmes lett; rajtuk kívül három átadott sportoló – a honvédos atléták: Nguyen Anasztázia, Szabó Diána; valamint a Kispesti Ökölvívó Klub versenyzője, Harcsa Zoltán –, így összesen 7 KSI-nevelt indult a szingapúri játékokon.

A hagyományokhoz hozzátartozik a KSI legjobb férfi és női sportolóinak megválasztása; idén e címet a cselgáncsozó Joó Abigél és az öttusázó Kasza Róbert érdemelte ki.

Az ünnepségen jelen volt a klub korábbi sportolói közül, azóta is a világ élvonalában teljesítő Erdei Zsolt ökölvívó, Kozák Danuta és Szabó Gabriella kajakos.