Magyarország rendezné 2017-es Világjátékokat

2010.12.09. 14:16

Kedden villámlátogatást tett Magyarországon Ron Froehlich, a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének elnöke, aki sűrű programját követően elmondta: jó esélyt lát arra, hogy Budapest és Gödöllő rendezhesse a 2017-es Világjátékokat.

A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatóján Gémesi György NSSZ-elnök, Gödöllő polgármestere a Világjátékokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a pályázat benyújtásához a legfontosabb, hogy a kormány garanciáját, a két város és a Magyra Olimpiai Bizottság támogatását is megszerezzék. Mindezekre a korábbi tárgyalások, illetve a kedden többek között Tarlós István főpolgármestere és Molnár Zoltán, a MOB-főtitkárral folytatott megbeszélések alapján minden remény megvan.

A 2017-es eseményre jövő januárban írják ki a pályázatot, és a végső döntés május 31-én születik meg. A sajtótájékoztatón az NSSZ 2010-ben elért eredményeinek ismertetése mellett Gémesi és Tihanyi József, a TF dékánja együttműködési megállapodást írt alá az NSSZ, valamint a testnevelési és sporttudományi szakmai kollégium nevében.