Norvégia csak hibátlan játékkal verhető

2010.12.10. 10:40

Norvégia-Magyarország, 20.15, kézilabda Európa-bajnokság

H: 1,02 D: 23.00 V: 17.00

Mindkét csapat továbbjutott, a házigazda 11 góllal verte a franciákat, tizenhattal a szlovénokat, mi megszoríthatjuk őket.

Norvégiától kötelező elvárás, hogy döntős legyen, a magyar csapatnak a nyolcba jutás az alapvető célja. A meccs előtt nyilvánvaló, hogy a vasárnap rajtoló középdöntőben Magyarországnak legalább két pontja lesz. Ha a norvégokat is veri a sérültek ellenére – Görbicz, Tóth és Zácsik el sem utazott - jól teljesítő csapat, akkor négypontos lesz.

Norvégia azonban hihetetlen gyorsan játszott az első két meccsen, azt a tempót kellene megközelíteni, hogy legalább szoros legyen a meccs, elsősorban a lerohanásaikat kell megfékezni.

2007-ben volt a legutóbbi magyar győzelem, a tavalyi világbajnokságon a norvégok 25-19-re nyertek. Előtte pár hónappal a válogatott egyik legmegalázóbb vereségét szenvedte el, mert 33-13-ra kapott ki a Világkupán.

A norvég kapitány azt ígérte, a magyaroknak ezen a meccsen lesznek gondjaik, ebben nyilván igaza is lesz, és már az nagy szó, ha tízen belülre kerülünk. Ehhez feszes, kemény és határozott védekezés kell.

Nem véletlen, hogy a fogadóirodák hetes hendikeppel adják az összecsapást, valószínűsítik,  hogy hét gól különbség reálisan nézve van a két válogatott között.

Mátéfi Eszter csapatának nem ezt a meccset kell megnyernie, hanem majd a középdöntőbeli három riválist – várhatóan: svéd, német, holland -, és akkor szinte biztosan éremért játszhat. A kapitány nem ígérte, hogy azokat is szerepelteti, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, de célzott rá. Az ok egyértelmű: a legjobbakra majd vasárnaptól lesz nagy szükség.

A norvégok egyedüli csapatként az egész mezőnyben mindkétszer harminc gól felett lőttek, a mieink 19 és 18 gólt kaptak (ez a legkevesebb a tornán), mert Pálinger remekelt. Nagy szükség van bravúrjaira, hogy ne menjen most is harminc fölé a hazai csapat. Várhatóan ötven gól felett lesz a meccsen, ha 54 lenne, akkor majdnem háromszoros az odds.

Nem árt azonban figyelembe venni, hogy a Győr két kapusa lesz a két kapuban, Lunde és Pálinger, akik nem mellékesen vezetik a  kapusrangsort.

Ha csak 1-3 góllal nyernek a norvégok, ötszörös a nyeremény, 7-9 gólos sikernél azonban csak 3,6-szoros szorzóval lehet számolni. Félidei magyar vezetésnél, de a végén norvég győzelemnél kilencszeres a kifizetés. Ha a mieink megint hatalmas meglepetést okoznak, és már a félidőben vezetve nyernek, húszszoros pénzt kaszálhatunk.