16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Januárban lesznek vívókapitányok

2010.12.16. 20:24

Az eredeti tervtől eltérően csütörtökön nem választott szövetségi kapitányt a kardozók és a tőrözők élére a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöksége, hanem úgy határozott: pályázatot ír ki a posztok betöltésére.

Füleky András ügyvezető igazgató elmondta, a pályázatot hétfőn hirdetik ki, a leadási határidő január 10-e, az elnökség pedig 14-én dönt.
A szakmai vezetők kiválasztása azután vált szükségessé, hogy Nébald György, a kardozók kapitánya november 22-én benyújtotta lemondását, a Szekeres Pál minisztériumi szerepvállalása miatt a tőrözőket július elejétől a novemberi világbajnokság végéig irányító Solti Antalnak pedig lejárt a megbízatása.
Az MVSZ vezetősége november 29-én a vb tapasztalatait összegezve - a kapitányi beszámolókat meghallgatva - rögzítette, hogy a magyar csapat szereplése elmaradt a várakozástól.

Az ügyvezető igazgató akkor arról számolt be, hogy a jelenleg egyedüliként regnáló és a londoni olimpia végéig kinevezéssel bíró Kulcsár Győző, a világbajnokságon sikeres párbajtőrözők szövetségi kapitánya továbbra is élvezi az elnökség bizalmát.
A lehetőségek összegyűjtésével, az egyeztetésekkel, illetve a javaslattétellel az elnökség Füleky Andrást és Kamuti Jenő szakmai alelnököt bízta meg. Az elmúlt hetekben különböző felállásokban, feladatokkal a kard vonalon Kovács Tamás, Pézsa Tibor és Szabó Bence, a tőrnél pedig Kamuti Jenő, Kulcsár Győző és Szlovenszky Lajos neve merült fel, de nem alakult ki egységes álláspont. Bár előzőleg az volt a szempont, hogy minél gyorsabban meglegyenek az új szakvezetők, csütörtökön úgy döntött az elnökség, hogy ragaszkodik az alapszabályban foglaltakhoz, és nem tekint el a pályázat kiírásától.
A jelöltnek rendelkeznie kell a vonatkozó rendeletben megfogalmazott szükséges képesítéssel, megfelelő szakmai életúttal, és többek között ki kell fejtenie, miként képzeli el az olimpiai célkitűzések eléréséhez vezető utat. Megválasztása után pedig napokon belül éves felkészülési tervet kell készítenie.
Az elnökség a csütörtöki állásfoglalásával - amint arra az ügyvezető igazgató utalt - igyekszik elejét venni annak, hogy döntését utóbb meg lehessen támadni, illetve a megkezdett munkát bármilyen huzavona megakaszthassa.  • Hírek
  • Hírek