A Hóhér 16 éve nem padlózott

2010.12.18. 21:17

Jean Pascal v Bernard Hopkins -- 1,4 v 2,87

A WBC félnehézsúlyú övéért megy a meccs, ha Hopkins nyer, Erdei lehet a következő kihívója, hiszen ugyanaz a promóterük, Lou di Bella. Nem ő a favorit.

A kanadai Quebecben lesz a mérkőzés, ami Pascalnak hazai pálya, legutóbbi öt meccsét megnyerte Kanadában, legutóbb Chad Dawsont múlta felül.

A 46 éves Hopkinst azonban sokkal nehezebb lesz vernie, mint a legutóbbi riválisok közül bárkit is. A Hóhér nagyon készül 59. mérkőzésére, mert címmeccsen utoljára öt éve bokszolt, pedig már akkor sem volt fiatal.

A fogadóirodák szerint végig fog menni a meccs, a két versenyző harcmodora garantálja, hogy kevés ütés lesz, viszont sok szabálytalanság, tarkóütés, fogás, tisztátalanság.

Hopkins 16 éve nem padlózott – ha kiütnék, 7,5-szeres a nyeremény -, óriási meglepetés lenne, ha Pascal rendítené meg, hiszen Joe Calzaghének sem sikerült, még ha ezer ütést indított is ellene a 12 menet alatt. (Marcado ellen kétszer is bajban volt, mégis döntetlenre mentette a meccset.)

Pascalnak az az elsöprő lendület lehet az esélye, amit Calzaghe bemutatott, igaz, nem biztos, hogy a kondíciója megvan ehhez 12 meneten át.

Egy biztos, Hopkins tökéletesen felméri majd az erejét a ringben. Annak nem kell hinni, amiket nyilatkozgatott, hogy majd kicsontozza ellenfelét. Évekkel ezelőtt alighanem képes is lett volna erre, de most már sokkal jobban szereti fékezni, lassítani a meccseket, és a kontrákra beállni.

Ha látványosan elfogy Pascal kondija, akkor pontozással nyerhet Hopkins, ennek oddsa: 4,5-es. A döntetlen - amire az átlagosnál nagyobb az esély - huszonegyszeres pénzt hoz.