Nem működik a testem, ahogy szokott

2010.12.18. 19:04
Hosszú Katinka nem nyert érmet a rövid pályás világbajnokságon, a Los Angelesben élő úszó átállás nélkül versenyzett Dubajban, alapfáradtságát nem tudta leküzdeni.

Hosszú Katinka 2:06.88-cal negyedik, Verrasztó Evelyn 2:07.81-gyel ötödik lett 200 vegyesen a dubaji rövid pályás úszó-világbajnokság negyedik napjának egyetlen magyar érdekeltségű döntőjében.

Verrasztó a második (2:08.19), Hosszú az ötödik (2:09.01) idővel jutott a legjobb nyolcba, Hosszú a kettesen, Verrasztó az ötös pályán úszott. Ötvennél Hosszú 42 századdal vezetett Ngawati előtt, száznál 36 századdal második volt Franklin mögött, Verrasztó 3. helyen állt féltávnál. 150-nél Kukors vezetett, az ekkor harmadik Hosszú végül lecsúszott a dobogóról. 2:05.73-mal a nyolcas pályán úszó Mireia Belmonte Garcia győzött, a spanyol egy ezüstje mellé harmadik aranyát nyerte a vébén.

"Sajnos, minden porcikámban érzem a fáradtságot. Önmagában a 2:06-os idővel elégedett lehetek, szerintem teljesen rendben van, pláne, hogy ilyen állapotban vagyok. Az amerikai bajnokságon mutatott formámmal itt meglehetett volna a 2:05, ám azóta a vizsgák miatt nem tudtam úgy edzeni, az átállást pedig ennyi idő alatt képtelenség megoldani, egyszerűen nem működik úgy a testem, ahogy szokott."

"Amikor pedig kevesebb az erő, az egyértelműen a mellúszáson látszik meg. Minthogy Belmonte és Kukors is mellúszó-specialista elsősorban, tudtam, bele kell kezdenem pillangón és háton, hogy legyen esélyem - összességében nem emiatt fáradtam el, hanem az alapfáradtság miatt nem volt olyan a mellúszásom, amilyennek lennie kellett volna. És persze a gyorsra sem maradt annyi, mint máskor; sajnálom, hogy egyik számban sem szereztem érmet, jó lett volna, de talán ezen az eseményen elfogadható a két negyedik hely is."

"Amit el lehetetett rontani, azt elrontottam, egyszer sem jött ki normálisan a fal, a mell sem ment úgy, ahogy kellett volna - sajnos, az Eb óta eltelt három hétben nem sikerült minden teljesen jól" - fogalmazott Verrasztó Evelyn. "Most legalább jobbat úsztam, mint reggel. Egyébként szerintem jobb állapotban vagyok, mint tavaly ilyenkor, épp ezért mondom azt: talán tényleg fejben voltak gondok, hiszen itt azért feszültebben áll oda az ember, tudja, hogy nagyon kemények az ellenfelek - az Európa-bajnokságon biztos lehettem abban, hogy ha előttem is van valaki 150-nél, akkor is le tudom hajrázni. Itt más volt a helyzet, bár arra már tényleg nem számítottunk, hogy Belmonte ezt is behúzza. Ez már több mint elképesztő... Mindegy, a lényeg, hogy az olimpián megelőzzem!"

Eredmények

férfiak:
50 m hát, világbajnok:
Sztanyiszlav Donyec (Oroszország) 22.93 mp

50 m pillangó, világbajnok:
Albert Subirats (Venezuela) 22.40 mp

nők:
100 m mell, világbajnok:
Rebecca Soni (Egyesült Államok) 1:03.98 p

200 m vegyes, világbajnok:
Mireia Belmonte (Spanyolország) 2:05.73
...4. HOSSZÚ KATINKA 2:06.88
5. VERRASZTÓ EVELYN 2:07.81

4x100 m gyorsváltó, világbajnok:
Hollandia (Femke Heemskerk, Inge Dekker, Hinkelien Schreuder, Ranomi Kromowidjojo) 3:28.54 p