Megvédte címét a Vasas és a BSE kardban

2010.12.19. 16:35

A férfiaknál a Vasas, a nőknél a BSE nyerte a kardozók Közgép Kupáért rendezett vasárnapi csapatversenyét a vívók budapesti országos bajnokságának hatodik, egyben utolsó napján. Mindkét együttes megvédte címét.

A férfiaknál a vártnál nagyobb csatát hozott a döntő, a válogatottal háromnegyed részben megegyező Vasas csak az utolsó asszóban tudta a maga javára fordítani az összecsapást a gödöllőiekkel szemben. A döntő nagy részében a GEAC vezetett, volt, hogy öt-hat tussal is, de Szilágyi Áron kétszer is megfordította az állást. Előbb az ötödik párban 16-22-ből csinált 25-24-et, majd a kilencedikben 35-40-ből 45-42-t.

A nők utolsó mérkőzése sem volt előre lefutott, a BVSC hat asszón át jól tartotta magát, a BSE csak az utolsó háromban lépett el, és nyert végül magabiztosan.

Eredmények:
férfiak (13 csapat):
elődöntő:
Vasas I.-BVSC 45-27
GEAC-UTE I. 45-18
a 3. helyért:
BVSC-UTE I. 45-29
döntő:
Vasas I.-GEAC 45-42
A végeredmény: 1. Vasas I. (Iliász Nikolász, Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Szatmári András), 2. GEAC (Gáll Csaba, Gémesi Bence, Gémesi Csanád, Valkai Ferenc), 3. BVSC (Ács Sándor, Lontay Balázs, Nemes Balázs, Vörös Bálint)

nők (8):
elődöntő:
BSE-UTE I. 45-18
BVSC-GEAC 45-32
a 3. helyért:
GEAC-UTE I. 45-22
döntő:
BSE-BVSC 45-32

A végeredmény: 1. BSE (Garam Nóra, Gárdos Judit, Márton Anna, Nagy Orsolya), 2. BVSC (Damu Dóra, Várhelyi Anna, Várhelyi Kata, Péntek Brigitta), 3. GEAC (Benkó Réka, Kerecsényi-Fodor Georgina, Lipták Laura, Nagy Petra)

Múlt szombaton és vasárnap a párbajtőrözők versenyeit rendezték a Mol Kupáért, hétfőn és kedden a tőrözők küzdelmei zajlottak, míg szombaton a kardozók egyéni versenyeire került sor az Angyalföldi Sportközpontban. A BHSE négy, a Vasas három, az MTK, a BVSC, a GEAC, az UTE és a BSE egy-egy aranyérmet nyert.