Vasrúddal verték a világbajnok szörföst

2010.12.30. 11:27
Kórházba vitték, de nem tartották bent az egyik leghíresebb ausztrál sportolót, Stephanie Gilmore-t. Háza előtt támadta meg őt egy férfi, akit azóta letartóztattak.

A négyszeres világbajnok szörföst, Stephanie Gilmore-t saját apartmanja előtti lépcsőn támadta meg egy ismeretlen hétfőn délelőtt. A 22 éves sportolót vasrúddal verte össze az azóta letartóztatott 26 éves férfi Tweed Heads-ben.

Gilmore bal csuklója eltörött, orvosai szerint legalább hat hetet kell kihagynia, így veszélybe került egy fontos, február végi versenye.

„Ezt a szörnyű embert ismerték már a környéken, mindig visszatért, mint a járvány” – emlékezett vissza egy ausztrál lapban az egyik szemtanú.

„Köszönöm a családomnak, hogy segítséget nyújtottak, a barátaimnak, nagyon sokat jelent majd a gyógyulásban, hogy mellettem álltak. Boldog vagyok, hogy így végződött, és nem rosszabbul” – jelentette ki Gilmore.

A hír egész Ausztráliát sokkolta, hiszen Gilmore az egyik leghíresebb sportolójuk, az extrém sportok kategóriájában idén megkapta a Laureus-díjat, ami a sportolói Oscarnak felel meg.