A hódeszkás feladta, mert terhes

2010.02.28. 23:46
A német Amelie Kober a hódeszkások paralel óriás-műlesiklásában a negyeddöntőben kiesett. Bukott is, utána nem folytatta, mert terhes.

Az esélyesek közé számított a hódeszkások vancouveri párhuzamos óriás-műlesiklásában Amelie Kober. A 22 éves német 2006-ban nagy meglepetést okozott, ezüstöt szerzett. Nem kicsúszott eredményről volt szó, bizonyította, 2007-ben ugyanis újra ezüstöt szerzett, ezúttal a vébén. Kober azóta a szakági Világkupát is megnyerte, vagyis a legjobbak között tudott maradni.

A pénteki versenyen azonban kétszer is esett. Előbb a selejtezőben ütközött össze a kanadai Zakreskivel a célba érés után, majd a negyeddöntőben kicsúszott és bukott. Csak az 5-8. helyért folytathatta volna, de úgy döntött, nem küzd tovább, így automatikusan nyolcadik lett. (A szám olimpiai aranyát a holland Nicolien Sauerbreij szerezte meg.)

Elárulta, nem sérülés miatt lépett vissza, hanem mert terhes. Az egyik hírből sem derült ki, hogy pontosan hány hónapos, de egyelőre nem látszott, hogy babát vár. Azt mondta, az esés után nem akart kockáztatni, és különben is néhány holnap múlva nagyobb örömben lesz része.

Kober egyébként szereti a veszélyeket: a foglalkozása rendőr és motorozni is szokott.