A világ legbénább lesiklása a franciáé

2010.02.18. 13:57 Módosítva: 2010.02.18. 13:57
Nehéz és veszélyes pályán versenyeztek kedden a lesiklásban a női alpesi sízők, nyolcan nem fejezték be a számot. Hatalmasat bukott a svéd Anja Pärson, a csíkszeredai Miklós Editet helikopter szállította kórházba. A francia Marion Rolland nem foghatta esését a pályára: öt méter jutott neki.

Hatalmas bukások sokkolták az alpesi sí első vancouveri női versenyének mezőnyét és nézőit. Többször is mutatták, ahogy a versenyben vezető - végül aranyérmes - Lindsey Vonn fájdalmas arccal nézte végig társai baleseteit.

Súlyosnak nem tűnt, ellenben látványos, inkább tragikomikus volt Marion Rolland bukása. A francia alpesi síelő elindult, hármat lendített magán, majd a jobb lábára támaszkodva eldőlt és kiszállt a pályáról. Ezzel véget is ért versenye, kiderült, a térde súlyosan meg is sérült, elszakadt a térdszalagja. (Az a hírekből nem derült ki, ez okozta-e a látványos kicsúszást, vagy ez csak okozat volt.)

Rolland hamarosan gúny tárgya lett a sajtóban, volt olyan híradás, amely megjegyezte: ez volt az első vancouveri versenye, de úgy tűnt, mintha életében is először lenne sí a lábán.

Pedig a 27 éves francia egyáltalán nem rossz síelő, sőt kifejezetten lesiklóspecialista: néhány hete karrierje legjobbjaként ötödik lett a Haus im Ennstal-i szakági Világkupa-futamon. Tavaly a vébén ötödik volt lesiklásban, ha a whistleri lejtőn lemegy, akár érmet is szerezhetett volna.

A női lesiklást az amerikai Lindsey Vonn nyerte, pályafutása első olimpia aranya ez és nem kizárt, Vancouverben újabbakat gyűjt hozzá.