Magdalena Neuner lett Miss Vancouver 2010

2010.03.02. 15:17
Téli olimpiás szépségversenyünket a német sílövő nyerte, egy századdal előzte meg a finn Kiira Korpit. A harmadik Hoffmann Nóra lett.

Három éve robbant be a sílövészetbe a német Magdalena Neuner. Akkor három világbajnoki címet szerzett, az év sportolója lett Németországban. Kisebb visszaesés után aztán ebben a szezonban és az olimpián is bizonyította, ő sportága új világklasszisa a nők között.

A sprintben még kikapott a meglepetésre olimpiak bajnok szlovák Anastasia Kuzminától, aztán üldözéses versenyt magabiztosan, a tömegstartos számot nagy fölénnyel nyerte meg.

Miss Vancouver 2010 szavazásunkon végül egy paraszthajszállal tudott nyerni, szorosan mögötte végzett a finn műkorcsolyázónő, Kiira Korpi. Mindössze egy század döntött közöttük, a Neunerre leadott szavazatok átlaga a 8,23 lett, Korpi 8,22-ig jutott. A harmadik helyre a mi lányunk, a jégtáncos Hoffmann Nóra (8,15) fért fel.

Mindhárom dobogós sportolónőről olyan galériát közöltünk, amelyben nem volt kifejezetten lengén öltözött. Sőt, kijelenthető, Neuner csinos arcával nyerte meg a szavazást.