Nem sikerült az újabb magyar bravúr

2010.02.14. 07:46
A reményekkel ellentétben egyetlen számban sem sikerült bekerülnie a döntőbe a magyar gyorskorsolyázóknak a vancouveri téli olimpia első short trackes napján. A női váltó pontszerző még lehet.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban két egyéni és egy váltószámban voltak érdekeltek short trackben a magyar versenyzők. Az Európa-bajnok női váltónak nem sikerült 3000 méteren a bravúr, nem jutottak be az A-döntőbe, miután saját elődöntőjükben négyből negyedikek lettek.

A sorsolás után lehetett tudni, hogy messze legerősebb Kína és a hazai pályán versenyző kanadaiak mögött reálisan a harmadik helyért lehet küzdeni Japánnal. Sajnos, senki nem hibázott, teljesen sima futamban papírforma eredmény született.

Igaz, a pontszerzés még összejöhet, hiszen magyar idő szerint február 25-én, csütörtök hajnalban a B-döntőben az 5-8. helyért küzdhet majd a magyar csapat Hollandia, Olaszország és Japán ellen.

A szövetségi kapitány bizakodó a B döntő előtt

"Tisztában voltunk azzal, hogy nagyon erős ellenfelekkel kerültünk szembe, ennek ellenére a futam elején jól korcsolyáztunk, de a riválisok sajnos később el tudtak húzni - mondta Telegdy Attila szövetségi kapitány. - A lányok mindent megtettek, azonban nem sikerült utolérni még a japánokat sem. A B döntőre jobban fel tudunk készülni, ki tudjuk elemezni az ellenfeleinket, és reménykedünk benne, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjuk majd a váltóversenyt."

Férfi 1500 méteren a négy éve 5. helyen végzett Knoch Viktor már a selejtezőben kiesett, míg Darázs Péter az elődöntőig jutott. Darázs a selejtezőben ugyan gyengébb időt ért el, mint Knoch, de mivel harmadik lett futamában, továbbjutott. Az elődöntőben már nem sikerült felvennie a versenyt a többiekkel, és 19. lett.

Az aranyérmet a dél-koreai Li Jung Szu szerezte meg egy drámai fináléban, két amerikai Ohno és Celski előtt.

Darázs Péter: Teljesítettem a kitűzött célt

"Az első futamban sikerült megvalósítanom azt, amit terveztem, ugyanis nem akartam belemenni a lökdösődésekbe, mert úgy éreztem, hogy mindenki egy kicsit eszeveszetten korcsolyázott - nyilatkozta Darázs.

- Sajnos az elődöntőben a többiek olyan tempót diktáltak, ami már nagyon gyors volt nekem, és bár az egyik versenyző kirúgott elém egy bólyát, amire ráléptem, semmiképpen sem szeretném erre fogni az eredményt, mert valószínűleg akkor sem sikerült volna jobban, ha ez nem történik meg. A célom az volt, hogy az elődöntőig eljussak, és ez sikerült is."

A 2006-os torinói olimpián 1500 méteren 4. Huszár Erikának nem sikerült továbbjutnia előfutamából a legrövidebb, 500 méteres távon. A magyar korcsolyázó kedvezőtlen pályabeosztása ellenére jól kapta el a rajtot, és egészen az utolsó körig a második, továbbjutó helyen állt futamában. Végül csak harmadik lett, így nem került a negyeddöntőbe.