Alpesi sí: Janka győzelme, Bene 71. helye

2010.02.24. 00:43 Módosítva: 2010.02.24. 05:36

A svájci Carlo Janka nyerte az alpesi sízők férfi óriás-műlesikló számát.

A szám világbajnoki címvédője az első futamban a leggyorsabb volt,  előnyét a második menetben meg tudta őrizni. Két norvég, a másodjára leggyorsabb Kjetil Jansrud és a szuperóriás-műlesiklásban arany-, a lesiklásban pedig ezüstérmes Aksel Lund Svindal előtt nyert.

Az első futamban Janka a 6-os rajtszámmal láthatóan ritmusosan síelve nagyszerű időt ért el, amelyet senki nem tudott felülmúlni, de hatan maradtak 40 századon belül hozzá képest, köztük három osztrák, az olasz Massimiliano Blardone és a norvég Svindal, aki a pálya alján jobb is volt Jankánál.

Az első menet után 11. és Jankához képest 80 százados hátránnyal rajtoló Jansrud elképesztő időt ért el a második futamban, főként a pálya alsó, lankás részén síelt kiválóan. Utána sorra jöttek az elsőre nála jobban teljesítők, de tulajdonképpen megközelíteni se tudták az idejét. A legveszélyesebb honfitársa, Svindal volt rá, az utolsó ellenőrző pontnál még azonos idővel álltak, de a célba már hátránnyal ért be.

Janka a legjobbak közül utolsóként vágott neki a lejtőnek, Jansrudhoz hasonlóan hiba nélkül, tökéletes íveken csúszott, előnye némileg csökkent, de azért a célig közel a felét meg tudta tartani.

Bene Márton a 103 induló és a 81 célba érkező versenyző közül a 71. időt érte el.