Albin
0 °C
11 °C

Huszár Erika viszi a magyar zászlót a záróünnepségen

2010.02.28. 10:46

Kétórásra tervezik a záróünnepélyt, a magyar zászlót a csapatból legjobban szerepelt versenyző, Huszár Erika viszi majd. A rövidpályás gyorskorcsolyázó a négy évvel ezelőtti olimpia negyedik helye után mostani, szintén 1500 méteren elért 6. helyével ismét pontot szerzett, és az ötödikként végzett váltónak is tagja volt.

"Négy éve Torinóban, a záróünnepélyen is én vittem a zászlót. Természetesen nagyon örülök és rendkívüli megtiszteltetésnek érzem az újabb felkérést. Megvallom, nagyon elfáradtunk. Hosszú volt ez a két hét, hiszen úgyszólván az első napoktól kezdve csaknem az utolsóig versenyben voltunk. A remélt gyengébb rajt, a többszöri kizárás után kicsit idegeskedtünk. De azután sikerült helyezést szereznem, de a váltó nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. De szerencsére javítottunk, és valamennyien boldogok és büszkék vagyunk, hogy a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó sport megőrizte helyét Európa legjobbjai között."

A hajnali 2:30-kor a BC Place Stadionban kezdődő záróünnepélyen a résztvevők a hagyományoknak megfelelően kart karba öltve, együtt, az olimpiai eszmét jelképezve békében, barátságban, csoportosan vonulnak fel. A hivatalos szónoklatokat koncert előzi meg, az oroszországi Szocsi is röviden bemutatkozik, majd a 2014-es olimpiai város polgármestere és a szervezőbizottság elnöke átveszi az olimpiai zászlót.