Bemutatták a riói olimpia logóját

2011.01.01. 13:43
Az újévet köszöntő zenés-táncos-tűzijátékos ünnepség részeként, kevéssel éjfél előtt mutatták be a 2016-os nyári olimpiai játékok hivatalos logóját Rio de Janeiróban.

A Copacabana homokján összegyűlt, legalább másfél millió brazil részvételével zajló hagyományos szilveszteri mulatság közben hatalmas kivetítőn tűnt fel az embléma, amelyet három, egymás kezét fogó, tánclépésben, sajátos körformában is összekapcsolódó narancssárga, kék és zöld színű stilizált emberfigura alkot.

Carlos Arthur Nuzmam, a Brazil Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Eduardo Paes, Rio de Janeiro polgármestere és  Nawal El Moutawakel, a NOB koordinációs bizottságának elnöke mutatták be a riói olimpia logóját (Fotó: J. P. Engelbrecht)
Carlos Arthur Nuzmam, a Brazil Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Eduardo Paes, Rio de Janeiro polgármestere és Nawal El Moutawakel, a NOB koordinációs bizottságának elnöke mutatták be a riói olimpia logóját (Fotó: J. P. Engelbrecht)

"Szeretnék gratulálni a riói csapatnak a 2016-os ötkarikás játékokra elfogadott és most bemutatott dizájnos logóhoz, amely nagyon innovatív és kreatív" - fogalmazott köszöntőjében az ünnepi alkalomból a helyszínre érkezett Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

A brazil nagyváros 2009-ben nyerte el a rendezés jogát, a NOB szavazásán Madrid, Tokió és Chicago pályázatát megelőzve győzött.