Oakland Raiders is új edzőt keres

2011.01.05. 11:50

Szétváltak Tom Cable vezetőedző és a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Oakland Raiders útjai, miután a klub nem élt a plusz kétéves opciós hosszabbítási lehetőséggel. A döntés kissé váratlan volt, mert bár a Raiders 8-8-as mérlegével lemaradt a rájátszásról, de a 2002-es szezon óta, amikor Super Bowlon szerepelt az együttes, nem volt ilyen jó eredménye a gárdának.

Cable 2008-ban Lane Kiffin menesztését követően vette át a csapat irányítását, mint megbízott főedző, majd az idény végén véglegesítették a pozícióban. A tréner ezalatt 17 győzelmet és 27 vereséget könyvelhetett el.

„Ez a csapat 99 százalékának mélyütés volt. Ez egyértelműen visszalépés, pedig az elmúlt egy-két évben előreléptünk vele” - mondta a Fosztogatók egyik legjobbja, a támadófalban játszó Robert Gallery.

A szezon közben négy csapatnál (Denver Broncos, San Francisco 49ers, Minnesota Vikings, Dallas Cowboys) menesztették az edzőt, míg az idény után a Cleveland Browns vált meg addigi trénerétől, a ligautolsó Carolina Panthers pedig nem hosszabbított szerződést a szakmai munka irányítójával. A Vikings és a Cowboys azóta véglegesítette vezetőedzőként Leslie Fraziert, illetve Jason Garrettet állásában.