Új vezetővel kandidál Annecy a 2018-as téli olimpiára

2011.01.07. 17:55

Charles Beigbedert nevezték ki pénteken a 2018-as téli olimpiára kandidáló Annecy pályázati bizottságának élére.

Christian Montelli, a testület vezetőségének egyik tagja elmondta, hogy a december közepén lemondott Edgar Grospiron helyére elsőként Beigbedert kérték fel. A Francia Olimpiai Bizottság elnöke, Denis Masseglia is egyetértett az üzletember személyével, aki elfogadta a lehetőséget.

Beigbeder nehéz helyzetben veszi át a feladatokat, mivel a pályázati munkát a közelmúltban több éles bírálat érte. Masseglia például december elején arról beszélt, hogy Annecy négy-öt hónapos lemaradásban van a másik két kandidálóval, a dél-koreai Pjongcsanggal, és Münchennel szemben. A lemaradást az okozta, hogy a nemzetközi bizottság (NOB) tavaly júniusi bírálatai után nagyon lassan reagáltak a kandidálás irányítói, és az elképzelések újratervezésének folyamata több hónapig tartott.

Annecyba február közepén látogat majd el NOB szemléző testülete, hogy helyszíni tapasztalatokat gyűjtsön a város terveiről, elképzeléseiről, a körülményekről.

A pályázóknak jövő keddig kell benyújtaniuk hivatalos, részletes kandidálásukat a NOB-nak, amely július 6-án, a dél-afrikai Durbanben dönt a helyszínről.  • Tippek
  • Bankszámla