Iniesta és Xavi: legyen osztott Aranylabda

2011.01.10. 12:30

"Kapja Iniesta és Xavi megosztva az aranylabdát" - mondta egy jóbarátom vagy két hónapja, amikor azon ment a vita, melyikük legyen a nyertes.

Most a legaktuálisabb a kérdés, mert hétfő este hét órakor hirdetik ki hivatalosan, kié az első FIFA-Aranylabda. A nem hivatalos végeredmény már megvan, ha minden igaz, Andrés Iniesta veheti át, a Gazzetta megírta már december elején. Az olasz lap ritkán téved, főleg ekkorát, de jó lenne, ha most csak részben lenne igaza, és Xavi is ott vigyoroghatna Iniesta mellett.

Az biztos, hogy ők ketten érdemlik meg legjobban, egyikük nélkül sem lenne világbajnok Spanyolország és a világ legjobb klubcsapata a Barcelona, de kettejük között szinte lehetetlen különbséget tenni. Ha tényleg Iniesta kapja, a vb-döntő egyetlen gólja miatt billent feléje a mérleg, ha talán Xavi, akkor 2010 mellett az előző négy szezonját is díjazzák.

Igazságosabb lenne, ha megosztoznának: egyrészt mindketten még jobban örülnének, ha a másik is megkapná vele együtt, másrészt amelyikük most kimarad - főleg ha Xavi - igen sanszos, hogy soha nem nyeri meg. Xavi 30 éves, mivel vb csak három év múlva lesz, a két egyre jobban kiteljesedő földönkívüli mindent vinni fog.

Ki kapja?

A FIFA-Aranylabdára újságírók és szövetségi kapitányok szavaznak, de Sepp Blatter FIFA-elnök - tudjuk - lehet olyan ügyes, hogy elintézze a döntetlent. Neki is jó lenne, korábban aranylabdát megosztva sosem osztottak, az új díj így még a szokásosnál is nagyobbat durranna.