Belefér a kudarc, de nem mindegy, milyen

2011.01.20. 11:45

Magyarország-Ausztria, 21.30, férfi kézilabda-világbajnokság

H: 1,66 D: 9,00 V: 2,7

A legutóbbi Eb-n, hazai pályán az osztrákok jobbak voltak, mert eljutottak a középdöntőig, most azonban a magyarok az esélyesebbek, nemcsak azért, mert már továbbjutottak.

Tét nélküli meccs jön, de ettől még ki kell állni a pályára, és ha esetleg lazábban is lehet venni az osztrákokat, feladni nem lehet, mert az rosszul is elsülhet a folytatásra.

Várható, hogy azok kapnak több lehetőséget, akik eddig kevesebbet kaptak, a balkezes szélső, Harsányi Gergely például tovább javíthatja statisztikáját, hiszen a brazilok ellen kilenc gólig jutott, és alighanem most is bedobja őt Mocsai kapitány.

Nagy Kornél is bekerülhet a csapatba, mert eddig Mocsai Tamás 170 percet volt pályán, és mivel ő az egyetlen jobbátlövő, a jövő héten is szükség lesz az energiájára, góljaira, amikor az olimpiáért játszunk a spanyolokkal és feltehetően a németekkel.

Egyértelműen edzőmeccs jellege lesz a mai találkozónak, de azért nem ártana, ha Fazekas Nándor visszaszerezné önbizalmát a kapuban, és sok jó, fontos védése lenne.

Az osztrákok a Japán elleni váratlan vereség (33-30) után sem szereztek pontot, a norvégok jól megverték őket (33-27), Izland ellen azonban egy félidőn keresztül jól tartották magukat (16-11), utána fogyott el a lendület és az ötlet, a második félidő elején nem lőttek gólt tíz percen át. 26-23-as vereség lett a vége.

A tét nélküliség akár egy sokgólos meccset is magával hozhat – még a vesztes is harminc fölé kerülhet -, mert a védelmek már nem lesznek olyan kemények, mint azelőtt, és a lövőket nem akarják mindenáron hatástalanítani.