Közelebb pöckölte a golflabdát, kizárták

2011.01.21. 11:10
Csalás miatt pénteken diszkvalifikálták az ír Padraig Harringtont, a világ egyik legjobb golfozóját az Abu-Dzabiban zajló, 2,7 millió dollár összdíjazású versenyről.

A sportág Grand Slam-viadalainak számító Major-tornák háromszoros győztese még csütörtökön, a verseny első napján a hetedik lyuknál trükközött, a greenen (a lyuk közvetlen közelében) előrébb pöckölte labdáját, amikor a jelző (marker) helyére visszatette azt.

Az eseményt a közvetítő televíziós társaság munkatársai észlelték, és jelentették a versenysorozat, a European Tour illetékeseinek. Harringtont tulajdonképpen azért zárták ki, mert a nap végén aláírta az ütéslapot. Ha még ezelőtt jelezte volna, hogy az egyik lyuknál hibázott, két ütés büntetéssel megússza.

„Őszintén szólva nem gondoltam akkor, hogy előrébb gurult volna a labdám, nem vettem észre" - kommentálta a kizárást Harrington, majd nevetve hozzátette: "Így most lett három szabadnapom, amit nagyon fogok élvezni.”

A 39 éves Harrington a világranglistán jelenleg a 26. 2007-ben British Opent nyert, egy évvel később megvédte címét, majd néhány héttel később a US Openen is győzni tudott.