Jakabos Zsuzsa a legszebb sportolónő

2011.01.22. 10:49
A Corinthia Grand Hotel Royalban a közönségszavazatok alapján adták át az Év sportolója címeket.

Nyolc kategóriában szavazhattak az interneten a szurkolók, nem a pályán mutatott teljesítmények alapján kellett voksolni, a szervezők nem a sporttal kapcsolatos kategóriákban kérdezték a szurkolók véleményét.

A gálaesten az Oscar-díjhoz hasonlóan felolvasták a három dobogóst, majd egy borítékból húzták elő a nyertes nevét.

Nem meglepetés, hogy Jakabos Zsuzsanna lett a legszebb sportolónő, az sem, hogy Kucsera Gábort találták a legsármosabb sportolónak.

Az év felfedezettje a tavalyi évben három Grand Slam tornán is nyertes teniszező, Babos Tímea lett, az év extrém sportolója Erőss Zsolt, aki 2010-es súlyos balesetében elveszítette jobb lábát, ennek ellenére sem tett le róla, hogy feljusson a Mount Everestre. A díjazottak közül Erőss kapta a legnagyobb tapsot, mindenki állva tisztelgett előtte.

Az év csapata az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata, megelőzve a Sapa Fehérvár AV 19 hokisait és a Vasas vízipólósait. A sportmenedzserek között Rácz Félix az első, a szavazók Erdei Zsoltot találták a legkaritatívabbnak.

Meglepetésre az év legnépszerűbb sportolója Talmácsi Gábor lett, megelőzve az úszó Cseh Lászlót és a Hollandiában játszó Dzsudzsák Balázst.

A díjazottak

Év legsármosabb sportolója: Kucsera Gábor

Év legszebb sportolónője: Jakabos Zsuzsanna

Év felfedezettje: Babos Tímea

Év extrém sportolója: Erőss Zsolt

Év sportmenedzsere: Rácz Félix

Év csapata: MKB Veszprém

Év legnépszerűbb sportolója: Talmácsi Gábor

Év legkaritatívabb sportolója: Erdei Zsolt