Téli Universiade - Negyeddöntőig jutottak a magyar nők 500-on

2011.01.29. 19:18

A negyeddöntő jelentette a végállomást mind a négy magyar női versenyző számára a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számában szombaton, a törökországi Erzurumban zajló 25. téli Universiadén.

Huszár Erika, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra és Keszler Andrea egyformán komolyabb gond nélkül lépett túl a két selejtezős fordulón, de a legjobb 16 között valamennyien kiestek, miután futamaikban harmadik és negyedik helyen zártak. Teljesítményük értékét azonban növeli, hogy Európából kizárólag ők jutottak negyeddöntőbe, rajtuk kívül ugyanis négy-négy kínai és kanadai, valamint három dél-koreai és egy japán korcsolyázó küzdött a nyolc közé kerülésért.

A férfiak versenyében Knoch Viktort az első selejtezőben szabálytalanság miatt kizárták, Darázs Péter pedig a második körben, futamában negyedikként zárt, így nem jutott a negyeddöntőbe.

A női váltó érdekelt lesz a döntőben, miután szombaton megnyerte elődöntős futamát megelőzve a kínaiakat, a japánokat és az oroszokat. A Huszár, Heidum, Darázs, Keszler összetételű csapatnak a vasárnapi fináléban a dél-koreai, a kínai és a kanadai váltóval kell majd megküzdenie.

A hódeszkások krossz számának selejtezőjében Németh Zsolt előbb 32., majd a második futamban 36. lett, így nem jutott tovább a negyeddöntőbe.