Kairó az öttusa vb-t is elbukhatja

2011.02.08. 15:35

Bár a nemzetközi szövetség (UIPM) egyelőre nem közölt változtatást az öttusa-világbajnokság egyiptomi helyszínét illetően, Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szerint az ottani politikai helyzetet figyelembe véve valószínűsíthető, hogy végül nem Kairóban lesz az év sportági fő eseménye.ű Múlt szombaton derült ki, hogy a március 24. és 27. között esedékes kairói Világkupa-fordulót törölték, a szeptemberi vb-re vonatkozóan azonban még nem született döntés.

A Vk-versenyt nem pótolják, így a sorozat öt helyett négy állomásból és a döntőből áll majd. A két és fél hét múlva esedékes Palm Springs-i viadalra - a szakvezető tájékoztatása szerint - Marosi Ádám, Kasza Róbert, Tibolya Péter, Kovács Sarolta és Tóth Adrienn utazik, az április közepén sorra kerülő olaszországira pedig Marosi, Kasza, Németh Róbert, Demeter Bence, Gyenesei Leila, Pataki Viktória és Cseh Krisztina. Utóbbi esemény helyszíne megváltozott, korábban ugyanis Róma szerepelt a versenynaptárban, most viszont már a Szardínián lévő Sassari. A két fordulót követően lesz május elején a budapesti Vk, azon a tervek szerint a válogatottságra pályázó összes hazai öttusázó elindul, a május végi, kínai viadalra pedig még nem alakult ki az összeállítás.

„A csengtui versenyt nem terveztük, de majd meglátjuk, hogyan állunk akkortájt” - mondta a kapitány. A sorozatot lezáró Világkupa-döntőt július második hétvégéjén rendezik Londonban.