Igaly Diána tántoríthatatlan, visszatér

2011.02.10. 11:04
Kétéves kihagyás után a visszatérés mellett döntött az olimpiai bajnok Igaly Diána, aki ötödik olimpiáján szeretne indulni Londonban. Örül és felszabadult, jövő héten hivatalosan is bejelenti szándékát.

A 2004-es athéni olimpia bajnoka, Igaly Diána január végén betöltötte 46. születésnapját, de még mindig tele van ambícióval, motivációval, és bár a pekingi címvédés nem sikerült, de a skeetlövő szeretne kijutni a londoni olimpiára.

Igalynak olimpiai aranya mellett van bronza 2000-ből, egy ezüsttel teljes lehetne a kollekciója, azt nyilatkozta, a 2. helyet látatlanban aláírná.

Igaly személyesen vitte be a Magyar Olimpiai Bizottsághoz a visszatérését bejelentő levelet. A főtitkár, Molnár Zoltán megígérte, mindenben segíti.

D  YT20080814001

Igaly kálváriája 2006-ban kezdődött, akkor panaszkodott, hogy kivert kutyaként érzi magát azon a lőtéren, amelyet még édesapja épített (azóta új lőteret nem kapott).

Többször előfordult, hogy rendőrök vezették el a pályáról, mert állítólag zavarta a lakókat. Nem tudott a megszokott ütemben, intenzitással edzeni, a felkészülése ebből adódóan nem lehetett zökkenőmentes, Pekingben nem jutott döntőbe.

„Két év kihagyás hosszú idő. Mindenek előtt a versenyek légkörét, izgalmait kell újra megszoknom. Az idény első két kvalifikációs versenyéről lemaradok ugyan, de azután májustól szeretnék minél több versenyen indulni, bízom abban, hogy sikerül biztosítanom londoni részvételemet, és ötödik alkalommal is részt vehetek olimpiai játékokon. Nagyon bízom abban, nem okozok csalódást” – jelentette ki a MOB honlapjának.

Az Indexnek megerősítette a hírt, de azt kérte, a jövő csütörtökön válik mindez hivatalossá, addig nem szeretne nyilatkozni, akkor viszont elmeséli, mennyire viselte meg lelkileg az elmúlt két év, amikor a lőtér ügyei miatt szaladgált. "Most nagyon örülök, felszabadult vagyok, legyen ennyi elég" .