Hat magyar arany a hétvégi ritmikus gimnasztika kupán

2011.02.21. 16:24

Összesen 12 érmet, köztük hat aranyat nyertek a magyar utánpótláskorú és felnőtt ritmikus gimnasztikázók a hétvégén Budapesten rendezett II. Nemzetközi KFK Grácia Kupán. A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a versenyen 13 ország mintegy 250 sportolója vett részt, a házigazdák - 10 egyesület 100 tornásza - a hat arany mellett három ezüst és három bronzérmet gyűjtöttek, míg a legeredményesebb külföldiek az oroszok lettek nyolc első hellyel.

Az eseményre Oroszországból, Ukrajnából, Lengyelországból, Szlovákiából, Horvátországból, Bulgáriából, Szlovéniából, Izraelből, Észtországból, Szerbiából, Azerbajdzsánból és Moldovából érkeztek versenyzők. A felnőttek között a többszörös magyar bajnok Vass Dóra diadalmaskodott, az ezüstérmet Korom Anna szerezte meg, a dobogó legalsó fokára pedig Forray Fanni állhatott fel. Számukra ez volt a második válogatóverseny a szeptemberi világbajnokság előtt.

Szintén aranyérmes lett a magyar felnőtt és junior kéziszer-válogatott, valamint az 1999-es korosztályban Kiss Boglárka, a 2000-ben születettek között Mercz Flóra, valamint a legkisebbek, a 2006-os születésűek versenyében Bernát Szófia.