Könnyített az edzés, 30 km-eket megyünk

2011.02.24. 09:14
Törökországban vizes edzésekkel készül a válogatott keret az augusztusi, szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságra.

A bázis Antalya, amely az elmúlt két évben ideális volt a tavaszi felkészüléshez, így nem csak a válogatott, de több más csoport, például Sári Nándor férfi kajakosai is itt készülnek fel a nyári versenyekre.

„Néhány napja mi is megkezdtük a vizes edzéseket – meséli Kovács Katalin - bár kicsit elkeserít, hogy az idő nem olyan szép, mint tavaly volt. Egyelőre hideg szél fúj és esik az eső, de azért nagyon jókat evezünk. Az elmúlt pár napban 25-30 kilométer volt a napi penzum, de hozzáteszem, hogy most könnyített hetet kaptunk Csipes Ferenc kapitánytól, mert az elutazás előtti három hetet mindannyian kőkeményen végigdolgoztuk.”

A délelőtt, délutáni edzés mellett kondiznak is, de a kajakosok örülnek, hogy a hosszú tél után végre ismét vízen lehetnek.

„Már szerepelt a programban időre menés is, de ez még nem élet-halál harc volt, csak éppen azért, hogy egy kicsit nyomassuk – folytatja a kétszeres olimpiai bajnok. – Igazából most az a lényeg, hogy mindenki elkapja a fonalat, mindenki megtalálja magát. Nekem például arra is jó volt ez a néhány nap, hogy megállapítsam: még mindig mennyire szeretek kajakozni.”

Kovács Katalin Törökországban egy hajóba ülhet olimpiai bajnok párjával, Janics Natasával.

„Natasa is itt edz, már lassan három hete, de egyelőre külön készülünk. Ilyenkor még nincs itt az ideje a csapathajók próbálgatásának. Hosszú időszak áll előttünk. Mi kétszer három hetet leszünk Antalyában, Natasa úgy tudom, egyhuzamban két hónapot tölt el itt. Én örülök annak az egy hét otthonlétnek, mert az is segít abban, hogy az ember kipihent fejjel, feltöltődve tudja belevetni magát a kőkemény munkába.”