Az elődöntőért játszanak a magyar asztaliteniszezők

2011.02.28. 09:10

A csoportkör utolsó, hatodik fordulóját rendezik kedden az asztaliteniszező Európai Nemzetek Ligájában, az elődöntőbe kerüléshez magyar részről mind a nőknél, mind a férfiaknál győznie kell a magyar válogatottnak.

A Téglás Péter irányította, élvonalban szereplő női együttes két győzelemmel és három vereséggel áll a sorozatban, és zárómérkőzésén az igencsak erős horvátokat fogadja a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban. Győzelem esetén a gárda Románia mögött a négyes második helyén végezne, az erőviszonyok alapján ugyanis kizárt, hogy a jelenlegi éllovas vereséget szenvedjen az igencsak tartalékossá vált olasz csapattól. A találkozóra a 2007-ben Eb-győztes magyar csapat mindhárom, jelenleg Németországban légióskodó tagja (Lovas Petra, Póta Georgina, Tóth Krisztina) hazaérkezik, de mellettük a szintén kontinensbajnok csapattag Li Bin, valamint a két fiatal, Ambrus Krisztina és Madarász Dóra is bevetésre kész.

A challenge divízióban szereplő, s csoportjukban jelenleg harmadik férfiakra rendkívül nehéz feladat vár, hiszen nekik Franciaországban kellene bravúrgyőzelmet aratniuk ahhoz, hogy a második helyen zárjanak. Harczi Zsolt Jakab Jánost, Kosiba Dánielt és Pattantyús Ádámot nevezte a meccsre. Ebben a csoportban a horvátok öt forduló után gyakorlatilag csoportgyőztesnek tekinthetők.

A megszűnt Európa-bajnoki selejtezők pótlására 2009-ben útjára indított és 2012-ig tartó Európai Nemzetek Ligája mindegyik osztályában nyolc-nyolc együttes szerepel. Az oda-visszavágós körmérkőzések után a két négyes csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, majd következik a finálé.

A keddi program

Európai Nemzetek Ligája, 6. (utolsó) forduló:

Nők, premier divízió, A csoport: Magyarország-Horvátország (Ormai Csarnok, Marczibányi tér) 17 ó

Férfiak, challenge divízió, B csoport: Franciaország-Magyarország, Auch 17 ó