A teljes élmezőny eljön a budapesti kard GP-re

2011.03.02. 12:31

Az elmúlt évekhez hasonlóan a hétvégi Gerevich-Kovács-Kárpáti Grand Prix-re is eljönnek Budapestre a férfi kardvívás legjobbjai: a nevezések alapján a világranglista első 32 helyezettje közül 31 pástra lép a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A verseny szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy szombaton és vasárnap összesen 27 ország 136 vívója, köztük - legalább - 12 magyar szerepel.

„Az élmezőnyből csak a padovai Világkupán megsérült Aldo Montano hiányzik, a többiek kivétel nélkül itt lesznek - utalt a várható színvonalra Kovács Tamás szövetségi kapitány, aki - mint mondta - akkor lenne elégedett, ha egy-két hazai vívó bekerülne az első nyolcba, és esetleg egyikük dobogóra állna.”

A MOL Kupáért sorra kerülő küzdelmek szombaton 9 órakor kezdődnek a selejtezővel, ebben a világranglista alapján a 16 legjobb, köztük Szilágyi Áron (7.), Iliász Nikolász (12.) és Nemcsik Zsolt (15.) nem lesz érdekelt. Vasárnap 9-kor indulnak a 64-es tábla asszói, a négyes döntőt pedig 15 órától bonyolítják le.